Human Cities Dogodek / Ljubljana, 23. – 27. maj 2017

JAVNI PROSTORI ZA LOKALNO ŽIVLJENJE / 

Skupne vrednote v raznolikih mestnih skupnostih kot temelj za participativno zagotavljanje lokalnih javnih prostorov

Urbanistični inštitut Republike Slovenije (UIRS) skupaj s partnerji gosti večdnevni mednarodni dogodek, ki naslavlja vprašanja participativnega urejanja lokalnega javnega mestnega prostora v vse bolj ekonomsko, socialno in etnično raznolikih mestnih skupnostih. Poseben poudarek bo na načinih prepoznavanja skupnih vrednot, ki si jih delijo prebivalci in drugi uporabniki lokalnih okolij, in so pomembna osnova za skupno spreminjanje lokalnih okolij na bolje.

Mednarodni dogodek organizira UIRS in bo potekal v okviru evropskega projekta Humana mesta: izzivanje merila mesta / Human Cities_Challenging the City Scale (Ustvarjalna Evropa 2014–2020) v sodelovanju s partnerji projekta ter drugimi zunanjimi partnerji in podporniki (abc):

  • AESOP / tematska skupina Javni prostori in urbane kulture

Program (podrobnejši program* je tukaj)

* Podrobnejši program je na voljo v angleškem jeziku.
 

Torek 22. maj

  • 17.00–18.30 / predavanje "Hibridne organizacije in aktivistično načrtovanje. Analiza socialne donosnosti naložb na primeru Plymouth, Velika Britanija", Stefania Ragozino (IRISS CNR), v knjižnici Urbanističnega inštituta Republike Slovenije (UIRS), Trnovski pristan 2, Ljubljana

Sreda 24. maj

  • 14.00–19.00 / Humana mesta & AESOP, skupni seminar JAVNI PROSTORI ZA LOKALNO ŽIVLJENJE na Fakulteti za arhitekturo, Zoisova ulica 12, Ljubljana (knjiga povzetkov / v angleškem jeziku)

Četrtek 25. maj

  • 10.00–14.00 / Delavnice v soseski Ruski car, Bratovševa ploščad 30, Ljubljana
  • 15.00–16.00 / Otvoritev razstave Humana mesta v soseski Ruski car, Bratovševa ploščad 30, Ljubljana (katalog)
  • 19.00 / otvoritev bienala BIO 25 Ljubljana 2017 v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO), Pot na Fužine 2, Ljubljana

Petek 26. maj

  • 10.00–14.00 / tehnični sestanek projekta Humana mesta na UIRS, Trnovski pristan 2, Ljubljana / za partnerje projekta Humana mesta in vabljene goste
  • 16.00 / ekskurzija s čolnom: Bregovi Ljubljanice in izboljšave javnega prostora

Sobota 27. maj

Registracija

Registracija in aktivnosti dogodka potekajo v angleškem jeziku in so brezplačne z izjemo nekaterih dodatnih dogodkov, ki jih organizira Muzej za arhitekturo in oblikovanje – MAO v okviru bienala oblikovanja BIO 25 / Daleč, tako blizu.

Prosimo, da se preko enega od spodnjih obrazcev registrirate in označite aktivnosti, ki si jih želite udeležiti. Za dogodke v organizicaji MAO se morate dodatno prijaviti tudi na njihovi spletni strani. 

Kontakt

Za več informacij o dogodku nam pišite na elektronsko pošto: humancities@uirs.si

Human Cities / Ljubljana organizatorji